Bij Vadobag komen 135 jaar expertise, de nieuwste innovaties en actuele trends elke dag samen

Vanuit ons Tilburgse hoofdkantoor ontwerpen, creëren en distribueren we eigentijdse (licentie) kinderrugzakken, tassen, modeaccessoires en homedeco van topkwaliteit. Als handelsonderneming en familiebedrijf zijn wij de verbindende en innoverende schakel tussen merken, licentiegevers, producenten, designers en onze klanten. Onze diepgaande technische expertise, inzicht in fashion en trends, knowhow over product safety en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, maken ons tot een ondernemende kennispartner voor ambitieuze retailers in heel Europa.


Innoverende procesorganisatie 

Zowel grote en internationale retailers als lokale shopeigenaren, vertrouwen op ons. Omdat wij hen helpen bij het creëren van een tassen-assortiment dat veilig, hoogwaardig, duurzaam en commercieel is. Hoewel we formeel een handelsbedrijf zijn, opereren we ook als een procesorganisatie. We weten exact welke (retail)processen, goedkeuringen en timeslots we moeten doorlopen om het beste en meest betrouwbare product precies op het juiste (seizoens)moment in de winkelschappen van onze klant te krijgen. Zodat deze hiermee maximaal succes kan boeken. Onze eigen samplefabriek speelt hier een belangrijke rol in, net als ons krachtige logistieke apparaat en ons in Tilburg gevestigde moderne, voorraadhoudende warehouse.

Brede collecties

Om succes vóór en met onze klanten te realiseren, zetten wij ook onze kennis over markten en de consument in. We zijn licentiehouder van merken en characters die geliefd en populair zijn bij kinderen wereldwijd. Hierin zoeken we de verbreding op, bijvoorbeeld door collecties uit te breiden met modeaccessoires, homedeco-producten en paraplu’s die aansluiten bij dezelfde belevingswereld en een mooie cross- of upsell in de winkel zijn. Ook ontwikkelen we onze eigen merken rug- en kindertassen, waarbij we herkenbaar zijn door onze fantasierijke en tegelijkertijd smaakvolle doorvertaling van de actueelste fashiontrends. 

Oog voor duurzaamheid

Naast een scherp oog voor trends, speelt ook aandacht voor duurzaamheid een belangrijke rol. Om aan de veranderende eisen van de consument te voldoen, zijn verreweg de meeste van onze producten gemaakt van gerecyclede materialen, voornamelijk PET. Andere materialen worden duurzaam geproduceerd of zijn vervaardigd uit duurzame of recyclebare grondstoffen. Steeds meer van onze productie vindt plaats in Europa, waardoor we onze carbon footprint verder verlagen en bovendien werken aan verdere inkorting van productie- en levertijden.

Warme kernwaarden van een familiebedrijf

Hoe sterk de wereld en de koers van onze onderneming sinds de start van ons familiebedrijf in 1887 ook veranderd zijn, het fundament van ons ondernemerschap is hetzelfde gebleven. Ook de vijfde generatie ondernemers bouwt verder aan een bedrijfscultuur waarin iedereen gelijk is en mensen hun talenten kunnen inzetten op een manier die bij hen past. Successen boeken we altijd samen, als team én met onze klanten. Want ook dat is duurzaam ondernemen.