Goed voor jou, beter voor de wereld!

Je weet waarschijnlijk al dat gerecycleerde producten de duurzamere keuze zijn. De producten bij Vadobag met het Eco-Friendly label zijn gemaakt met extra aandacht voor de planeet. Deze artikelen zijn gemaakt van gerecycled PET-materiaal, ook wel bekend als rPET.

 

Duurzame grondstoffen inkopen voor duurzame collecties

Onze inkoopafdeling is een ervaren afdeling met een bewezen prestatie voor het inkopen van de beste duurzame materialen voor onze producten. Monsters worden ontwikkeld in onze eigen sample fabriek in China zodat wij altijd een snelle aanpak kunnen hanteren die van belang is voor onze klanten. Wij zijn in staat om ons flexibel en spoedig aan te passen tijdens het buying en sourcing process.
 

Kwaliteit en keurmerken

Productkwaliteit
Vadobag hecht een groot belang aan de kwaliteit en veiligheid van haar producten. Om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen, worden onze producten onderworpen aan verschillende testen en veiligheidsmaatregelen, van de grondstoffen tot aan het eindproduct. Dit wordt allemaal gecoördineerd en gecontroleerd door zowel onze kwaliteitsafdeling in het hoofdkantoor in Tilburg, als in onze kantoren in het Verre Oosten. Wij werken samen met externe laboratoria zoals SGS, Intertek, Bureau Veritas en PFI.

Het is ons doel om de gezondheids- en veiligheidsaspecten van onze producten continue te verbeteren. Al onze producten voldoen aan de General Product Safety Directive 2001/95/EC en de REACH wetgeving. Om dit te borgen voeren wij continue de volgende testen uit: 

  • Pre-productie inspecties van de grondstoffen
  • In-lijn inspecties tijdens productie
  • Eind inspecties voor verscheping

 

Steekproefsgewijs worden onze half-fabrikaten en eindproducten naar een internationaal erkend laboratorium gestuurd, om op de conformiteit te worden getest.
    

      


Social Compliance
De kwaliteit en veiligheid waarborgen wij door hier continu in te investeren. Al onze producten voldoen aan de vereiste bedrijfsnormen en we werken nauw samen met onze productiepartners aan sociale compliance. Kwaliteit is gegarandeerd, al onze fabrieken zijn BSCI en Disney goedgekeurd.

Duurzaam ondernemen
In onze eigen rugzak zit ook nog een belangrijke duurzame ambitie. Als vijfde generatie familiebedrijf willen we de wereld steeds een beetje mooier maken. Inmiddels zijn we grotendeels zelfvoorzienend in onze elektriciteitsbehoefte en hebben we de eerste collecties uit gerecycled plastic en milieuvriendelijke coatings gemaakt. Let’s make the world more awesome!

 

Wat is gerecycled polyester (rPET)?

rPET is gerecycled PET-plastic (polyethyleentereftalaat), een materiaal dat vaak wordt gebruikt ter vervanging van nieuw PET. Zo zijn bijvoorbeeld de meeste flessen gemaakt van PET. Dat gebeurt als volgt: van stukken polyester worden ‘bolletjes’ gemaakt en daarvan worden kleine pellets gemaakt. De pellets worden afgebroken tot polymeren en daar worden ‘polyester chips’ van gemaakt. Die kunnen dan weer gesmolten worden en geweven tot vezels en draad om hier vervolgens nieuwe polyester stof van te maken. Op die manier gebruiken wij plastic flessen als een circulair product en zitten er tot 15 PET flessen verwerkt in één tas.
  

Het grote voordeel van het gebruik van gerecycled polyester zit hem dus in het productieproces. Vergeleken met nieuw PET is rPET bij de productie veel duurzamer en grondstofbesparender. Dit komt vooral doordat er veel minder olie tot polymeren verwerkt moet worden. Bovendien kan rPET worden gerecycleerd zonder verlies van grondstoffen en veroorzaakt het ook minder uitstoot in het recyclageproces. Een win-winsituatie! 

 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid uiterst serieus. Deze verantwoordelijkheid omvat ons economische, ecologische en sociale gedrag. Binnen deze verantwoordelijkheid doen wij onze uiterste best om de werkomstandigheden in onze productielanden te verbeteren, om de efficiëntie van de gebruikte grondstoffen te verhogen, het gebruik van chemicaliën te verminderen en om de veiligheid van onze tassen voor de mens en het milieu te optimaliseren. 


Vadobag is lid van de amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative), een initiatief van FTA  (Foreign Trade Association). Amfori BSCI heeft als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren, zoals bijvoorbeeld:

  • Het recht op het vormen van een vakbond
  • Veilige en gezonde werkomstandigheden
  • Eerlijke beloning (leefbaar loon)
  • Geen dwang-en kinderarbeid
  • Geen discriminatie
  • Bescherming van het milieu


Bovenstaande wordt gewaarborgd door het jaarlijks auditen van onze productiefaciliteiten door een internationaal erkende auditor. Intern worden de processen gecoördineerd en gecontroleerd door onze social compliance afdeling in ons hoofdkantoor in Tilburg (Nederland) en onze medewerkers in het Verre Oosten, die aan- en bijsturen waar nodig.

 
Voor meer informatie zie:

  

Duurzame rugzakken en tassen inkopen?

Goed idee! Draag met jouw assortiment bij aan een schoner milieu. In onze webshop is een aparte Eco-friendly pagina waar je alle producten kunt terugvinden. Je herkent de artikelen in onze shop aan het Eco-friendly label. Laat je inspireren door onder andere de duurzame rugzakken van Kidzroom!