Milieu & Duurzaamheid

Goed voor jou, beter voor de wereld!  

Je weet waarschijnlijk al dat gerecycleerde producten de duurzamere keuze zijn. De producten bij Vadobag met het Eco-Friendly of Waste2Wear label zijn gemaakt met extra aandacht voor de planeet. Deze artikelen zijn gemaakt van gerecycled PET-materiaal, ook wel bekend als rPET. 

  

Wat is gerecycled polyester (rPET)?

rPET is gerecycled PET-plastic (polyethyleentereftalaat), een materiaal dat vaak wordt gebruikt ter vervanging van nieuw PET. Zo zijn bijvoorbeeld de meeste flessen gemaakt van PET. Dat gebeurt als volgt: van stukken polyester worden ‘bolletjes’ gemaakt en daarvan worden kleine pellets gemaakt. De pellets worden afgebroken tot polymeren en daar worden ‘polyester chips’ van gemaakt. Die kunnen dan weer gesmolten worden en geweven tot vezels en draad om hier vervolgens nieuwe polyester stof van te maken. Op die manier gebruiken wij plastic flessen als een circulair product en zitten er tot 15 PET flessen verwerkt in één tas. 

 

Het grote voordeel van het gebruik van gerecycled polyester zit 'm dus in het productieproces. Vergeleken met nieuw PET is rPET bij de productie veel duurzamer en grondstofbesparender. Dit komt vooral doordat er veel minder olie tot polymeren verwerkt moet worden. Bovendien kan rPET worden gerecycleerd zonder verlies van grondstoffen en veroorzaakt het ook minder uitstoot in het recyclageproces. Een win-winsituatie! 

 

Shop rugzakken van gerecycled polyester hier!

 

 

Waste2Wear: onze duurzame partner

Waste2Wear is sinds 2000 begonnen met een onderzoek naar het gebruik van polyester uit gerecycled plastic en maakt sinds 2008 hoogwaardige rPET-producten. De ervaring en kennis met betrekking tot het werken met een bronmateriaal dat heel anders is dan ongebruikt polyester, stelt het team in staat om verschillende textielkwaliteiten te leveren.

 

Waste2Wear is een pionier geweest in het implementeren van blockchain-verificatie in de productieketen. Dit waarborgt bijvoorbeeld de authenticiteit van rPET-materiaal in onze producten en verkleint het risico op onderaanneming. De QR-code op de labels geeft elke gebruiker inzicht in de plaats waar het materiaal vandaan komt en verdere informatie over Waste2Wear. 

 

Bekijk hier al onze producten in samenwerking met rPET van Waste2Wear 

 

Waste2Wear gelooft in een circulaire toekomst:

We believe that the future is circular, and many industries will continue shifting towards circular production and materials. But trust is essential to reach this. Our goal is to create trust between the recycling stakeholders, purchasers and end consumers by creating innovative tools that generate reliable and verifiable data to support these efforts creating transparency and traceability. We do this with both our RA-3 test and our blockchain technology.”

 

 

VIDEO: Ontdek waarom Vadobag's rPET producten beter zijn voor het milieu en waarom we ze maken

 

 

Duurzame grondstoffen inkopen voor duurzame collecties

Onze inkoopafdeling is een ervaren afdeling met een bewezen prestatie voor het inkopen van de beste duurzame materialen voor onze producten. Monsters worden ontwikkeld in onze eigen sample fabriek in Azië zodat wij altijd een snelle aanpak kunnen hanteren die van belang is voor onze klanten. Wij zijn in staat om ons flexibel en spoedig aan te passen tijdens het buying en sourcing process.

 

Kwaliteit en keurmerken 

 •  Kwaliteit & Social Compliance

De kwaliteit en veiligheid waarborgen wij door hier continu in te investeren. Al onze producten voldoen aan de vereiste bedrijfsnormen en we werken nauw samen met onze productiepartners aan sociale compliance. Kwaliteit is gegarandeerd, al onze fabrieken zijn BSCI en Disney goedgekeurd.

 

 • Duurzaam ondernemen

In onze eigen rugzak zit ook nog een belangrijke duurzame ambitie. Als vijfde generatie familiebedrijf willen we de wereld steeds een beetje mooier maken. Inmiddels zijn we grotendeels zelfvoorzienend in onze elektriciteitsbehoefte en hebben we de eerste collecties uit gerecycled plastic en milieuvriendelijke coatings gemaakt. Let’s make the world more awesome!

 

 • Vadobag X Waste2Wear

 

Het zit in het DNA van Vadobag om te innoveren en nieuwe kansen te grijpen. Met onze inzet om de toekomst voor onze kinderen veilig te stellen, voelen we ons sterk verbonden met onze materiaalpartner Waste2Wear. We creëren samen kinderrugzakken van innovatief textiel gemaakt van gerecycled polyester.

Verschillende collecties van het merk Kidzroom, evenals de Minnie en Mickey Mouse My Own Way, One and Only en Really Great collectie, zijn met Waste2Wear materiaal geproduceerd en laten zien dat circulaire materialen prachtig samengaan op een transparante en circulaire manier. Voor elke nieuwe tas recyclet Vadobag nu 5 tot 11 plastic afvalflessen. Met het gebruik van Waste2Wear® stoffen gemaakt van gerecyclede plastic flessen, in plaats van virgin polyester, verbruiken we 70% minder energie, 75% minder CO2 en 86% minder water.

 

We tonen de volledige besparingen van onze samenwerking in de officiële Waste2Wear® milieueffectcertificering voor Vadobag:


Duurzame rugzakken en tassen inkopen?

Goed idee! Draag met jouw assortiment bij aan een schoner milieu. In onze webshop is een aparte duurzaamheidpagina ingericht waar je alle Eco-friendly en Waste2Wear producten kunt terugvinden. Je herkent de artikelen in onze shop aan het Waste2Wear of Eco-friendly label. Laat je inspireren door de duurzame rugzakken van Kidzroom, Disney's Mickey en Minne Mouse, Discovery en Nijntje!  

 

Mocht je vragen hebben over de producten of diensten van Vadobag, neem dan contact op via het contactformulier. Onze accountmanagers staan je graag via de mail [email protected] of telefonisch 013 594 2336 te woord.

 

Neem contact met ons op

Uw gegevens
Bedrijf
E-mail
Onderwerp
Bericht

Copyright © 2022 Vadobag Europe B.V. Alle rechten voorbehouden.

Vadobag Klantenservice

__

Kies een contactoptie

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan

Wilt u een vrijblijvend gesprek over wat Vadobag voor u kan betekenen? Laat dan in het formulier uw gegevens achter. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact op om een gesprek in te plannen.

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Naam

Telefoonnummer

Bedrijf

Aanvraag is verstuurd

Bedankt voor uw aanvraag

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 • Bellen
  We reageren zo snel mogelijk

 • Bel met de Vadobag klantenservice

  We zijn bereikbaar op

  Ma, Di, Wo, Do van 9.00 tot 17.00 uur
  Vr van 9.00 tot 14.00 uur

  Bel nu!