Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Vadobag neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid uiterst serieus. Deze verantwoordelijkheid omvat ons economische, ecologische en sociale gedrag. Binnen deze verantwoordelijkheid doen wij onze uiterste best om de werkomstandigheden in onze productielanden te verbeteren, om de efficiëntie van de gebruikte grondstoffen te verhogen, het gebruik van chemicaliën te verminderen en om de veiligheid van onze tassen voor de mens en het milieu te optimaliseren.

Vadobag is lid van de amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative), een initiatief van FTA  (Foreign Trade Association). Amfori BSCI heeft als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren, zoals bijvoorbeeld:

• Het recht op het vormen van een vakbond

• Veilige en gezonde werkomstandigheden

• Eerlijke beloning (leefbaar loon)

• Geen dwang- en kinderarbeid

• Geen discriminatie

• Bescherming van het milieu

Bovenstaande wordt gewaarborgd door het jaarlijks auditen van onze productiefaciliteiten door een internationaal erkende auditor. Intern worden de processen gecoördineerd en gecontroleerd door onze social compliance afdeling in ons hoofdkantoor in Tilburg (Nederland) en onze medewerkers in het Verre Oosten, die aan- en bijsturen waar nodig.

Voor meer informatie zie:

https://www.amfori.org/content/bsci-code-conduct
https://echa.europa.eu/nl/regulations/reach/understanding-reach


Productkwaliteit

Vadobag hecht een groot belang aan de kwaliteit en veiligheid van haar producten.

Om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen, worden onze producten onderworpen aan verschillende testen en veiligheidsmaatregelen, van de grondstoffen tot aan het eindproduct.

Dit wordt allemaal gecoördineerd en gecontroleerd door zowel onze kwaliteitsafdeling in het hoofdkantoor in Tilburg, als in onze kantoren in het Verre Oosten. Wij werken samen met externe laboratoria zoals SGS, Intertek, Bureau Veritas en PFI.

Het is ons doel om de gezondheids- en veiligheidsaspecten van onze producten continue te verbeteren.

Al onze producten voldoen aan de General Product Safety Directive 2001/95/EC en de REACH wetgeving. Om dit te borgen voeren wij continue de volgende testen uit:

• Pre-productie inspecties van de grondstoffen

• In-lijn inspecties tijdens productie

• Eind inspecties voor verscheping


Steekproefsgewijs worden onze half-fabrikaten en eindproducten naar een internationaal erkend laboratorium gestuurd, om op de conformiteit te worden getest.

Copyright © 2020 Vadobag Europe B.V. Alle rechten voorbehouden.