Duurzaam en verantwoord inkopen bij Vadobag!
Duurzaam en verantwoord inkopen bij Vadobag!
mrt 14, 2022

Goed voor jou, beter voor de wereld!  

Je weet waarschijnlijk al dat gerecycleerde producten de duurzamere keuze zijn. De duurzame producten bij Vadobag zijn gemaakt met extra aandacht voor de planeet. Zo maken wij voor deze producten gebruik van het Waste2Wear en Eco-friendly label. Deze artikelen zijn gemaakt van gerecycled PET-materiaal, ook wel bekend als rPET. 

  

Wat is gerecycled polyester (rPET)?

rPET is gerecycled PET-plastic (polyethyleentereftalaat), een materiaal dat vaak wordt gebruikt ter vervanging van nieuw PET. Zo zijn bijvoorbeeld de meeste flessen gemaakt van PET. Dat gebeurt als volgt: van stukken polyester worden ‘bolletjes’ gemaakt en daarvan worden kleine pellets gemaakt. De pellets worden afgebroken tot polymeren en daar worden ‘polyester chips’ van gemaakt. Die kunnen dan weer gesmolten worden en geweven tot vezels en draad om hier vervolgens nieuwe polyester stof van te maken. Op die manier gebruiken wij plastic flessen als een circulair product en zitten er tot 15 PET flessen verwerkt in één tas. 

 

Het grote voordeel van het gebruik van gerecycled polyester zit 'm dus in het productieproces. Vergeleken met nieuw PET is rPET bij de productie veel duurzamer en grondstofbesparender. Dit komt vooral doordat er veel minder olie tot polymeren verwerkt moet worden. Bovendien kan rPET worden gerecycleerd zonder verlies van grondstoffen en veroorzaakt het ook minder uitstoot in het recyclageproces. Een win-winsituatie! 

 

Shop rugzakken van gerecycled polyester hier!

 

Waste2Wear: onze duurzame partner

Waste2Wear is sinds 2000 begonnen met een onderzoek naar het gebruik van polyester uit gerecycled plastic en maakt sinds 2008 hoogwaardige rPET-producten. De ervaring en kennis met betrekking tot het werken met een bronmateriaal dat heel anders is dan ongebruikt polyester, stelt het team in staat om verschillende textielkwaliteiten te leveren.

 

Waste2Wear is een pionier geweest in het implementeren van blockchain-verificatie in de productieketen. Dit waarborgt bijvoorbeeld de authenticiteit van rPET-materiaal in onze producten en verkleint het risico op onderaanneming. De QR-code op de labels geeft elke gebruiker inzicht in de plaats waar het materiaal vandaan komt en verdere informatie over Waste2Wear. 

 

Bekijk hier al onze producten in samenwerking met rPET van Waste2Wear 

 

Waste2Wear gelooft in een circulaire toekomst:

We believe that the future is circular, and many industries will continue shifting towards circular production and materials. But trust is essential to reach this. Our goal is to create trust between the recycling stakeholders, purchasers and end consumers by creating innovative tools that generate reliable and verifiable data to support these efforts creating transparency and traceability. We do this with both our RA-3 test and our blockchain technology.”

 

 

VIDEO: Ontdek waarom Vadobag's rPET producten beter zijn voor het milieu en waarom we ze maken

 

Duurzame rugzakken en tassen inkopen?

Goed idee! Draag met jouw assortiment bij aan een schoner milieu. In onze webshop is een aparte duurzaamheidpagina ingericht waar je alle Eco-friendly en Waste2Wear producten kunt terugvinden. Je herkent de artikelen in onze shop aan het Waste2Wear of Eco-friendly label. Laat je inspireren door de duurzame rugzakken van Kidzroom, Disney's Mickey en Minne Mouse, Discovery en Nijntje 

 

Mocht je vragen hebben over de producten of diensten van Vadobag, neem dan contact op via het contactformulier. Onze accountmanagers staan je graag via de mail [email protected] of telefonisch 013 594 2336 te woord. 

 

Copyright © 2023 Vadobag Europe B.V. Alle rechten voorbehouden.

Vadobag Klantenservice

__

Kies een contactoptie

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan

Wilt u een vrijblijvend gesprek over wat Vadobag voor u kan betekenen? Laat dan in het formulier uw gegevens achter. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact op om een gesprek in te plannen.

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Naam

Telefoonnummer

Bedrijf

Aanvraag is verstuurd

Bedankt voor uw aanvraag

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 • Bellen
  We reageren zo snel mogelijk

 • Bel met de Vadobag klantenservice

  We zijn bereikbaar op

  Ma, Di, Wo, Do van 9.00 tot 17.00 uur
  Vr van 9.00 tot 14.00 uur

  Bel nu!